dinsdag 6 oktober 2015

Eten doe je samen...........


18:00 uur etenstijd vaak en voor velen gezinnen het moment om gezellig met zijn allen even bij elkaar te zitten. Het moment waarop plannen, de dag en belevenissen besproken worden.
En het moment van samenkomen, zeldzaam in een tijd waarin drukte, afspraken, planningen, werk ons leven overheersen. Dit moment op de dag is daarom zo belangrijk om even de rust en gezelligheid te nemen voor het eten met je gehele gezin aan tafel. Maar ook nu de winter weer nadert is het weer tijd om gezellige etentjes te plannen met vrienden of familie en eens lekker de tijd voor elkaar en het eten te nemen met zijn allen aan de eettafel. De sfeer is hierbij heel bepalend en aangezien dit een belangrijk moment van de dag is en een ontspannen activiteit wil je dit dan ook uitstralen.

In deze blog vind je volop Mood om je eethoek een gezellige uitstraling te geven waarbij alles draait om het samen tafelen.

Het beste contact met iedereen aan tafel heb je met een ronde eettafel. Met zijn allen rondom de tafel en je hebt contact met iedereen die aanschuift. Ook erg handig met proosten (niet geheel onbelangrijk) en iedereen kan bij de schaal met salade die je op tafel had gezet. 


De ronde eettafel is er in verschillende designs en woonstijlen een grote collectie vind je op Eyoba.










Een ronde tafel zorgt dus voor een gezellige sfeer en goed contact maar dat is natuurlijk niet het enige wat sfeer bepalend is.
Het gaat om de juiste combinatie van tafel met daar aan eetkamer stoelen.
Het aanbod aan  design eetkamerstoelen is groot daarom heb ik op deze blog een selectie gemaakt en ze in categorieën ingedeeld.  
Het aanbod van design stoelen op Eboya evenals het aanbod aan merken als: Kartell, Zuiver, Magis, Starck, Le Corbusier, Nemo en meer is groot. Er is dan ook voor ieder wat te vinden.

En design stoel kan ook heel goed in combinatie met een robuuste eettafel of combineer verschillende design stoelen aan een tafel. Design eetkamerstoelen in een aparte vorm springen natuurlijk extra in het oog en maken je eethoek uniek. Maar ook design eetkamerstoelen met een opvallende kleur zie je steeds meer en verschillende design merken steken hun oude klassiekers in een nieuw jasje met een opvallende kleur. Zo zijn er naast de basis kleuren allerlei kleuren mogelijk kijk hiervoor op Eyoba wat er mogelijk is aan modellen en kleuren.



In de trends in eetkamerstoelen zie je veel metaal complete stoelen uit metaal of alleen het frame waarvan de zitting dan is bedekt met hout of stof, de uitstraling is stoer en industrieel.
Ook een veel geziene trend is allerlei variaties op het kuipstoeltje, met frames van hout of metaal en bedekt met stof of geheel van kunststof.
Bij een basis eettafel kun je lekker uitpakken met de eetkamerstoelen de hippe eetkamerstoelen van Eyoba kunnen bij bijna iedere eettafel gecombineerd worden en je hoeft niet bij een stoel te blijven combineer er gewoon gezellig op los met verschillende vormen en kleuren. Of blijf bij een kleur maar pak verschillende vormen. Of verschillende kleuren maar een vorm.
De meest onverwachtse combinaties zijn vaak het leukst.


Ben je meer van strak en modern dan kun je ook bij Eyoba terecht want ook hier vond ik prachtige modellen van in hun collectie. Aan de moderne eetkamerstoelen is alle aandacht besteed aan de afwerking en design dat is het dan ook wat deze modellen tijdloos maakt.
Qua kleur blijven deze modellen het dichts bij aarde en natuur tinten maar dat is juist wat de look zo chique maakt. Je ziet aan alles dat er bij het ontwerp aandacht is besteed aan details, afwerking en kwaliteit. De modellen worden bijzonder gemaakt door stiksels van rechte lijnen of een patroon maar ook door het materiaal gebruik.
Het is een combinatie van het materiaal gebruik en de vorm wat deze modellen kenmerkt en waaraan je kunt zien dat er veel aandacht aan is besteed tijdens het maak en ontwerp proces.  
Doordat de kleuren vaak bij aarde en natuur tinten blijven is het leuk om deze met elkaar te combineren wat een speels effect geeft.






Wil je liever direct contact met je gast terwijl je het eten aan het bereiden bent dan is het leuk om aan je keuken een soort barretje te maken.
Je kunt dan barkrukken toevoegen en zo aan het barretje eten en gezellig bijkletsen.
Ook in barkrukken heb je tegenwoordig hele hippe modellen en er zijn ook allerlei bartafels te koop voor als je de barkrukken niet kunt weerstaan dan schuif je de barkrukken gewoon aan je bar tafel.
En wat doe je na het eten? Dan kun je nog lekker een borreltje drinken aan je eigen bar!



Alle producten en modellen te zien in deze blog zijn verkrijgbaar op Eyoba
Ze hebben een groot assortiment aan design meubelen en alles is online te bestellen en wordt thuis bezorgd (vanaf € 50,- ) dus je hoeft niet zelf te slepen met meubels.

Zit je na het lezen van deze blog nog met je handen in het haar en weet je bijvoorbeeld niet goed raad met combinaties vraag het dan gerust en laat een reactie achter ik help je graag bij het geven van advies. 

In samenwerking met Eyoba mag ik deze fotolijst Birds van Zuiver weg geven.


Wat je moet doen om deze foto lijst te winnen lees je op mijn FACEBOOK en INSTAGRAM pagina.

foto's en bronnen: eyoba.nl

door: Marene van de Goor


Dagelijkse Mood follow me: